Datum:

09.08.2013. 10:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 8729 pregleda

Lotus je osnovan sa idejom da proizvodi najbolje lake sportske i trkačke automobile na svetu i u tome je ostao dosledan svih ovih godina, uprkos čestim promenama u vlasničkoj i rukovodećoj strukturi.

Filozofija kompanije privukla je mnoge ljubitelje automobila, ako ne kao kupce, onda kao strasne fanove Lotusovih modela. U eri opšte globalizacije automobilske industrije, savremeni modeli ovog proizvođača i dalje reflektuju ideale osnivača Lotusa, Kolina Čepmena (Colin Chapman).

Kriza koja je pogodila britanski auto-brend uslovila je promene u planovima i realizaciji novih modela i izostanak sa nekoliko značajnih svetskih sajmova automobila. Međutim, izgleda da za Lotus dolaze bolji dani.

Prema pisanju britanskih medija, novi vlasnik, malezijski DRB Hicom, stvorio je uslove za angažovanje oko 100 novih zaposlenih, od kojih 45 inženjera, 40 radnika u proizvodnji i 18 fakultetski obrazovanih kadrova drugih struka. U međuvremenu je i dnevna proizvodnja dostigla 40-45 jedinica, što je dodatno povećalo poverenje u posrnuli brend i podiglo samopouzdanje zaposlenih.

Ipak, Lotusu su u prodajnim salonima i dalje preko potrebni novi, sveži modeli, na koje će potencijalni kupci po svemu sudeći morati da sečekaju još neko vreme.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)