Datum:

29.03.2015. 17:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4863 pregleda

Novitet iz Lotusa možda ne bi zaslužio toliko pažnje, da nije prvi model jednog proizvođača, najavljen kao premijera na Salonu u Frankfurtu, sledećeg septembra. Iz britanske fabrike kao da su požurili, s obzirom da se još nisu slegli utisci sa nedavnog Salona automobila u Ženevi, ali sudeći prema predstavljenim tehničkim karakteristikama i performansama, imaju čime da se pohvale.

U pitanju je nova generacija modela “ileven”” (eleven – 11), ultra-lakog automobila bez krova, koji je proslavio fabriku još pedesetih godina prošlog veka, kada se sa uspehom takmičio u trkama izdržljivosti i doneo brojne pobede u klasi svojim posadama. Pre desetak godina, Lotus je oživeo ovo ime predstavljanjem modela “2-ileven”, pa je novitet, logično, sada dobio ime “3-ileven”.

Automobil je postavljen na platformu “egzidža”, iz čije “S” verzije je dobio 3,5-litarski V6 motor, sa snagom od 420 KS, što ne bi bilo ništa neobično, da automobil nije težak jedva 450 kilograma! Ovaj “perolaki” trkač će zato, pretpostavljaju konstruktori, biti ozbiljan takmac u svakoj trci, a ideja je da automobil, pred Salon u Frankfurtu, stazu u Nirburgringu pređe za ispod 7 minuta i 10 sekundi…

U skladu sa imenom, očekuje se da će Lotus da proizvede 311 primeraka “3-ileven”…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)