Datum:

30.04.2018. 13:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lotusov najavljeni SUV omogućiće tom britanskom brendu da proširi svoje prisustvo na luksuznom tržištu kao nikada do sada.

Prema rečima direktora dizajna ove kompanije Pitera Horburija, ovo vozilo dovešće brend u neistraženu teritoriju, što se posebno odnosi na kinesko tržište i vođstvo Geely-ja, prenosi Autocar.

„Pitanje je gde je Lotus može pozicioniran na tržištu, gde je danas i gde bi mogla biti njegova konkurencija. Kina je veliko tržište za luksuznije, skuplje automobile, pa je i to mogućnosti. SUV-ovi nikad nisu bili plan ni za Porsche, sve dok neko nije postavio pitanje da li bi to mogla biti dobra ideja. Gde bi oni danas bili da nije bilo te ideje?”, kaže Horburi.

Njihov SUV će imati izvrsno upravljanje i sportske karakteristike koje će ga pozicionirati na tržištu. U njegovoj osnovi nalazi se Volvova SPA platforma, koja je trenutno u osnovi XC90 i XC60 modela. Iako ova arhitektura podržava samo četvorocilindarske motore, Lotus će i dalje u ponudi imati nekoliko moćnih motora, uključujući i hibridne pogone.

Patentni crteži otkrili su da će ovaj SUV imati oštar dizajn, prilično različit od onoga na koji smo navikli od Lotusa; ujedno sličniji Porsche Macanu.

 
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)