Datum:

02.07.2014. 16:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2415 pregleda

Od šest novih i restilizovanih modela koje je EuroNCAP nedavno podvrgao testovima bezbednosti samo jedan je dobio maksimalnih 5 zvezdica dok su čak četiri ocenjena sa 3 zvezdice.

Među modelima koji su prošli ispod očekivanja, najzvučnije ime je Renault Megane. U pitanju je restilizovani model za 2014. kome je EuroNCAP dodelio samo 3 zvezdice.

Jedna zvezdica mu je oduzeta zbog nedostatka odgovarajućih sistema aktivne bezbednosti.

Drugu je izgubio praktično zbog proceduralnih razloga. U izveštaju EuroNCAP-a navodi se da Renault kao upozorenje o nevezanom pojasu na zadnjim sedištima koristi tekstualno obaveštenje koje se pojavljuje na instrument tabli, ali da ono nije dostupno na svim jezicima.

EuroNCAP napominje da bi uz odgovarajuće obaveštenje na displeju, Megane svakako zaslužio 4 zvezdice na testu bezbednosti.

Pored modela Renault Megane, 3 zvezdice dobili su i Peugeot 301, kao i njegov srodni model Citroen C-Elysee, te MG3 britanske automobilske marke koja je u vlasništvu kineske kompanije SAIC.

Zvezdicu više zaslužio je Ford Turneo Connect, a na testovima je najbolje prošao Volkswagen Golf Sportvan (naslednik Golfa Plus) koji je jedini dobio maksimalnih 5 zvezdica.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)