Datum:

28.07.2017. 10:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iako je besplatna provera tehničke ispravnosti na početku ovog leta pokazala rast broja ispravnih i bezbednih vozila u Srbiji od deset odsto u odnosu na prethodnu godinu niko ne može biti zadovoljan rezultatima, jer više od trećine vozila ima neispravne kočnice.

Auto-moto savez Srbije je u svojoj tradicionalnoj akciji “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” utvrdio da je procenat neispravnih automobila smanjen ispod trećine pregledanih vozila, odnosno za čitavih 10 odsto u odnosu na prošlogodišnju akciju što je svakako ohrabrujuće s obzirom na činjenicu da i dalje kupujemo u inostranstvu vozila sa “evro 3” motorom, dakle, starijih godišta.

Najnoviji rezultati pokazuju da 27 odsto ima neku neispravnost, što bukvalno znači da trećina vozila ne bi smela da prođe tehnički pregkled i da se nađe na drumu. Analiza strukture kvarova pokazuje da od neispravnih vozila čak 38 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 16 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 32 odsto automobila.

Provera

Pred početak letnje sezone, priliku da besplatno provere tehničku ispravnost svojih automobila na više od 100 linija tehničkih pregleda AMSS, iskoristilo je 5.000 vozača.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)