Datum:

10.11.2015. 13:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2546 pregleda

Local Motors je na SEMA događaju predstavio svoj novi LM3D Swim model odštapan 3D štampačem.

Ovo vozilo dizajnirao je član Local Motors zajednice Kevin Lo. Ovaj projekat proglašen je pobednikom Project Redacted takmčenja unutar ove kompanije u julu, na SEMA je dobio pozitivne povratne informacije i od Džej Lenoa i potpredsednika SEMA za tehnologiju Džona Varanijaka.

Iako je pobednički projekat izabran pre samo nekoliko meseci, Local Motors kaže da je zahvaljujući Siemensu softver brzo razvijen, a samim tim i automobil. Pomoć je stigla i od SABIC (Saudi Basi Industries Corporation) kompanije, koja je obezbedila materijal za pravljenje karoserije LM3D Swim vozila.

Local Motors sada prelazi na fazu intenzivnog testiranja i razvoja koja će završiti serijom automobila koji će biti razvijani metodama digitalne proizvodnje kao što je 3D štampanje. Ova kompanija već je najavila da će predstaviti nekoliko novih vozila u okviru LM3D serije tokom naredne godine, dok istovremeno nastoji da dobije državne sertifikate za bezbednost.

Ukoliko sve bude teklo po planu, ovi modeli moći će da se poruče već na proleće, sa početnom cenom od oko 53.000 dolara. Proizvodiće se početkom 2017. godine u novoj fabrici ove kompanije u Noksvilu u saveznoj državi Tenesi.

local-motors-lm3d-swim (1)

local-motors-lm3d-swim (2)

local-motors-lm3d-swim (3)

local-motors-lm3d-swim (4)

local-motors-lm3d-swim (5)

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)