Datum:

11.06.2013. 22:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2637 pregleda

Bob Edvards je rođen pre nego što je prvi Model T izašao iz Fordove fabrike u Detroitu, a nakon 88 godina iza volana, ovaj 105-godišnjak i dalje tri puta nedeljno seda u svoj Micubiši i odlazi u kupovinu. Najstariji čovek sa vozačkom dozvolom na Novom Zelandu je tokom svoje duge vozačke karijere imao samo jedan sudar i dobio jednu kaznu za prekoračenje brzine.

“Zapravo, ja ne mislim da sam star”, kaže Bob koji ne planira da prestane da vozi sve dok može da ide u kupovinu namirnica za sebe i svoju ženu koja ima 91 godinu.

Pre tri godine je Bob slomio kuk i lekari su mu zabranili da vozi, ali se on nije previše obazirao na to, rekavši da ionako vozi automatik pa mu je dovoljna samo desna noga.

Vozači stariji od 80 godina su na Novom Zelandu obavezni da proveravaju zdravlje i vid svake dve godine, a statistike u toj zemlji kažu da, uprkos opšten mišljenju, mlađi, a ne stariji vozači uzrokuju najviše nesreća.

Bob je svoju prvu vozačku dozvolu dobio 1925, sa 17 godina, a iz rodne Engleske je na Novi Zeland došao da bi radio na farmi.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstariji vozač je bio Amerikanac Fred Hejl Senior, koji je svojim četvorotočkašem upravljao sve do 108. rođenadana 1998. godine.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)