Datum:

22.10.2017. 17:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedini automobil koji je osvanuo na stranicama Ginisove knjige rekorda po broju prodatih primeraka jeste “tojota korola”.

Od prve generacije, predstavljene 1966. godine do današnje,jedanaeste po redu, do kupaca je stiglo više od 43 miliona “korola”.

Ona je postala sinonim za kvalitetno, prostrano, udobno vozilo, snabdeveno svim najnovijim tehnološkim rešenjima, bezbedno i veoma cenovno pristupačno za ovu kategoriju automobila.

Tako je i danas, jer čak i na našem tržištu, gde prosečan srpski vozač nema baš predubok džep, sa cenom od 13.990 evra, “korola” je u svom segmentu više nego konkurentna.

Na našem testu imali smo “korolu” sa dizel motorom 1,4D-4D koja iz radne zapremine od 1.364 kubika isporučuje 90 KS.

Inače u ponudi su i benzinski motori 1,3 dual VVT i 1,6 velvematik sa 99, odnosno 132 “konja”.

Motor na našem testu bio je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Vozne karakteristike su baš onakve kakve i očekujete od limuzine iz “Tojotine” ergele. Auto sjajno leži u krivinama, ubrzanja su očekivano dobra, a potrošnja motora je nešto u šta je teško poverovati kada uzmete u obzir gabarite “korole”.

Naime, na otvorenom putu “naša korola” trošila je negde oko 3,5 litara (po fabričkim specifikacijama 3,4), a posle test vožnje, koja uključuje i vožnju po beogradskim ulicama (zbog radova više nego inače zakrčenim), nije premašila 4,4 litra, što je tek nešto više od fabrički “zadatih” 3,8 litara u “mešovitom režimu”.

Unutrašnjost “korole” je moderna, nije se štedelo na materijalima, a sve ono što očekujete od modernog automobila je tu, počev od tač-skrin ekrana do klime, navigacije, sjajnog audio-sistema.

“Korola” ima nekoliko paketa, nivoa opreme, ali već u osnovnom “tera” jednostavno “nema šta nema”. Tu je i klima sa mikrofilterom protiv polena, “blutut”, sjajni audio-sistem sa šest zvučnika, LED svetla, svi mogući sistemi bezbednosti ABS, ESP, pomoć pri kretanju na uzbrdici….

“Tojota korola” sasvim sigurno nije slučajno najprodavaniji automobil na svetu.

Foto: Dragan Milovanović, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)