Datum:

01.09.2015. 10:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2507 pregleda

Telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim predsedava ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, pozdravilo je danas aktivnosti velikog broja kompanija i institucija uoči početka nove školske godine kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, da bi takvi programi bili još uspešniji, a akcije bolje koordinirane, do naredne školske godine biće uspostavljen sistem licenciranja, kako bi se utvrdili jasni standardi i kriterijumi za edukaciju dece.

Cilj licenciranja je da sve institucije i preduzeća koje žele da se uključe u ostvarenje strateškog cilja, da do 2020. godine nijedno dete ne pogine u saobraćaju, imaju jasne smernice kako se sprovode programi bezbednosti u saobraćaju, koje oblasti se obrađuju i koje se poruke prenose deci, kako bi sva deca dobila jednako znanje o pravilima ponašanja u saobraćaju.

Iz Ministarstva građevinarstva veruju da će uspostavljanje jasnih kriterijuma motivisati i druge institucije, kompanije i organizacije da se uključe i osmisle svoje akcije usmerene ka većoj bezbednosti dece u saobraćaju.

Sistem licenciranja koji će biti urađen tokom narednih meseci postaviće okvir za postojeće i buduće programe i doprineti da zajednički napori daju željeni efekat, a to je veća bezbednost za svako dete u saobraćaju.

Telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima podseća da je unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju zajednički cilj kojem teže državne institucije, javna i privatna preduzeća, civilni sektor i sve inicijative koje se pokreću u toj oblasti su dobrodošle.

Kako se dodaje u saopštenju, takve inicijative ne samo da su dobrodošle uoči 1. septembra, već tokom čitave godine.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)