Datum:

25.12.2012. 16:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5417 pregleda

Nakon prestanka proizvodnje modela LFA, u Lexusu razmišljaju o novom vrhunskom sportskom automobilu.

Iz Toyote, u čijem se vlasništvu nalazi i Lexus, nedavno je stigla vest o završetku proizvodnje superautomobila LFA. Od kada je u junu 2010. godine prodat prvi primerak Lexusa LFA, kupcima je isporučeno 500 primeraka ovog automobila. Poslednji LFA sišao je sa proizvodne trake u petak 14. decembra 2012.

U međuvremenu, potpredsednik Lexusa, Kazuo Ohara, u razgovoru za Automotive News kazao je da je toj kompaniji u budućnosti potreban automobil poput modela LFA.

“Ne tvrdim da je jedan takav automobil već u pripremi, ali reći ću vam da u Lexusu ozbilno razmatramo naslednika modela LFA”, dodao je Ohara.

Poslednji proizvedeni primerak Lexusa LFA

Sa druge strane, u Lexusu postoje i gledišta koja su različita od viđenja Kazua Ohare. Tako šef marketinga, Mark Templin, smatra da je od novog Lexusa LFA važnije da se brend u budućnosti više približi populaciji mlađih kupaca.

Inače, Lexus je na nekoliko velikih sajmova automobila u proteklih godinu dana predstavio koncept novog sportskog kupea, LF-LC, ali ta kompanija još uvek nije saopštila da li će nastaviti sa razvojem serijske verzije tog automobila.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)