Datum:

03.05.2014. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3839 pregleda

Za razliku od mnogih drugih luksuznih automobilskih brendova, Lexus za sada ne namerava da izrađuje svoje modele u Kini, smatrajući da bi time doveo u pitanje visok nivo kvaliteta svojih automobila koji je zaštitni znak marke.

Audi, BMW i Mercedes su najpoznatiji premijum proizvođači koji svoje modele izrađuju u Kini. Njihov primer slede i druge luksuzne automobilske marke, dok neke tek planiraju da započnu proizvodnju u toj zemlji.

Računica je jasna – na taj način snižavaju se troškovi proizvodnje i transporta automobila koji se isporučuju kupcima na pojedinačno najvećem svetskom tržištu.

Iako ima ambicije da jednog dana dostigne tri najveća premijum proizvođača, Lexus svoje automobile neće izrađivati u Kini. Šef Lexusa, Tokuo Fukuichi, izjavio je za Rojters da ne sme da rizikuje pad kvaliteta svojih automobila, aludirajući da modeli koji se izrađuju u Kini ne bi bili dovoljno dobri za kupce Lexusa.

“Audi, BMW i Mercedes imaju znatno dužu tradiciju od nas. Imidž ovih marki u javnosti je jasno profilisan”, objašnjava Fukuichi.

“Sa druge strane, mi smo mnogo mlađi brend koji stalno mora da se dokazuje i da održava visok nivo kvaliteta sa kojim nas na tržištu identifikuju”, kaže šef Lexusa.

Tokuo Fukuichi je na ovaj način poslao i suptilnu poruku potencijalnim kupcima da su nemački premijum proizvođači otvaranjem pogona u Kini možda doveli u pitanje kvalitet svojih modela.

U tom kontekstu njegova izjava može se posmatrati kao smišljena marketinška poruka i kao takva potpuno je u skladu sa nedavno prikazanom Lexusovom reklamom u kojoj se direktno kritikuje konkurencija.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)