Datum:

14.05.2016. 14:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prema najnovijim izveštajima koji stižu iz Japana, Lexus će petu generaciju LS modela predstaviti u januaru na Internacionalnom severnoameričkom salonu automobila u Detroitu.

Lexus je ovaj model u konceptnoj formi predstavio prošle godine na Salonu automobila u Tokiju. Reč je o flagship LS modelu koji će se u prodaji naći u maju 2017. godine. U izveštaju se navodi da će biti veoma nalik na LF-LC koncept, ali će istovremeno biti inspirisan LC coupeom.

Kada je reč o kabini, ona će dobiti unapređenja, ali još uvek nema konkretnih informacija šta se pod time tačno podrazumeva. Očekuje se da će tehnologija biti unapređena, kao i kvalitet izrade, uz “novine koje do sada nisu našle svoj put ni do jedne automobilske kabine”.

Novi sedan postaće drugi model, nakon LC-a, koji će koristiti Lexusovu novu globalnu arhitekturu sa pogonom na zadnjoj osovini, sa dostupnim opcionim pogonom na sva četiri točka. LS sa dugim međuosovinskim rastojanjem takođe je u planu, kako bi stao na crtu nemačkim modelima slične konfiguracije. Njega bi trebalo da pokreće 5.0-litarski V8 motor, kao i hibridizovani pogon sa 3.5-litarski V6 motorom iz LC 500h modela.

Četvrta generacija ovog modela u prodaji je od 2006. godine, tako da je potreba za zamenom više nego realna.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)