Datum:

18.01.2018. 16:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski kovači već vekovima postavljaju standarde u pitanju izrada mačeva, a isto će se uskoro moći reći za Lexus u svetu SUV vozila. 

Upravo to sugeriše novi LF-1 Limitless, koncept prikazan u Detroitu. Premda je nastao u kalifornijskom studiju, ovaj koncept se poziva upravo na viševekovnu tradiciju japanskih kovača upoređujući umetničke vrednosti japanskih mačeva i ovog automobila. 

Kako god, u Lexusu su izuzetno ponosni na visoke estetske vrednosti koje su upakovali u SUV potpis i prikazali luksuz vrhunske poslovne limuzine u jednom novom obliku. Pritom je zanimljivo da uprkos prestižu, automobil nema hromatske dekoracije, već se za utisak brine LED rasveta.  Kao i sam koncept, ovaj automobil i u pogledu pogona nema granica, pa tako može prihvatiti sve, od klasike preko hibrida do čiste struje i vodonika. 

Ono što je poznato je da će ovakav dizajnerski potpis krasiti buduće modele, a vrlo verojatno će to vrediti i u pogledu 22-inčnih točkova. Isto bi moglo postati aktuelno i u pogledu enterijera koji komfor kombinuje s minimalističkim dizajnom i potpuno digitalnim izrazom. Naravno, vozilo ima i sistem autonomne vožnje, a sa obzirom na izdašne gabarite od preko pet metara daljine i gotovo dva metra širine, ne treba naglašavati da je ponuda prostora u skladu s visokim kriterijumima.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)