Datum:

11.11.2017. 23:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tačno godinu dana nakon što je Piaggio najavio lansiranje električne Vespe, italijanski proizvođač predstavio je na sajmu motocikala u Milanu produkcijsku verziju popularnog skutera sa pogonom na struju.

Vespa Elettrica, kako je zvaničan naziv ovog skutera, može da pređe oko 100 km sa punim baterijama.

Da bi se baterije ponovo napunile do maksimuma, potrebno je 4 sata punjenja na običnoj kućnoj utičnici.

Piaggio je bio iskren u svom saopštenju potencijalnim kupcima, najaviviši da je očekivani vek trajanja baterija 10 godina.

Osim toga, kompanija je iznela i podatak da će nakon 1.000 ciklusa punjenja kapacitet baterija iznostiti 80% početnog kapaciteta, što znači da će i autonomija u vožnji posle tog perioda biti smanjena na 80-ak km.

Što se tiče dizajna, proizvođač je ostao veran prepoznatljivom izgledu Vespe, a električna verzija razlikuje se od klasičnih po svetlo plavim detaljima na spoljašnjosti.

Kupci će, inače, moći da biraju između sedam osnovnih boja spoljašnjosti, a na promotivnim fotografijama prikazana je Vespa u srebrnoj boji.

Sve bitne informacije za vožnju, dostupne su na 4,3 ičnom TFT displeju u boji koji se nalazi na centralnom delu upravljača.

Na raspolaganju je i Bluetooth konekcija koja omogućava povezivanje uređaja sa smartfonom.

Piaggio je najavio da će nakon modela Vespa Elettrica, ponuditi tržištu i varijantu Elettrica X sa produženom autonomijom u vožnji, zahvaljujući dodatnom malom benzinskom agregatu koji isključivo služi kao generator električne enrgije.

Vespa Elettrica X biće u stanju da sa punim baterijama i rezervoarom benzina pređe oko 200 km. Cene za sada nisu poznate.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)