Datum:

15.01.2018. 10:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon niza “tizera” i fotografija koje su “procurile” na Internet, nemački proizvođač je i zvanično predstavio novu G klasu. Iako se na prvi pogled vozilo spolja ne razlikuje od aktuelnog modela, novi Mercedesov terenac je znatno modernizovan i ima više prostora u putničkoj kabini.

Priča o Mercedesovoj G klasi, koja je započeta pre gotovo 40 godina, dobila je novo poglavlje.

Kao i u protekle četiri decenije, proizvođač iz Štutgarta ni sada nije odustao od prepoznatljivog “kockastog” dizajna koji sledi osnovnu funkciju ovog automobila, a to je vožnja po najtežim terenima.

Duh originalnog modela je sačuvan, ali je putnička kabina sada prostranija i luksuznija.

Mercedes je još u decembru 2017. predstavio enterijer novog automobila, a fotografije unutrašnjosti sa svim novim detaljima mogli ste da vidite i na našem sajtu.

Prostora za promene u dizajnu spoljašnjosti bilo je vrlo malo, pa se razlike u dizajnu dve generacije G klase kriju u detaljima, kao što su branici ili LED dnevna svetla u obliku kruga.

Mercedes je saopštio da je novi model duži 53 mm i širi 121 mm od prethodnika. Povećanje spoljnih dimenzija uticalo je na to da vozač i putnici dobiju više prostora za noge, kao i u visini lakata ili ramena.

Oni koji sede na zadnjoj klupi nagrađeni su sa dodatnih 150 mm, pa će i viši putnici moći da se udobno smeste pozadi, a da im kolena ne dodiruju naslone prednjih sedišta.

Pored toga, smanjeni su buka i vibracije u kabini.

U početku, kupci će moći da naruče isključivo model sa 4.0 bi-turbo V8 benzinskim motorom sa 422 ks (310 kW) i 610 Nm.

Pogonska jedinica povezana je sa devetobrzinskim automatskim menjačem, a snaga se prenosi na sva 4 točka.

Uprkos tome što je prilikom razvoja nove G klase fokus bio na povećanju komfora putnika, nova generacija ima i bolje terenske sposobnosti u odnosu na aktuelnu verziju.

Vozilo je postavljeno na klasičnu šasiju, a vozaču je na raspolaganju mogućnost blokade sva tri diferencijala.

Automobil ima i potpuno novo, nezavisno prednje ogibljenje i novu prednju osovinu, a zadnja osovina je takođe iznova projektovana.

Maksimalni napadni uglovi sada su 31° (napred) i 30° (pozadi), a vozilo može da prođe kroz vodenu prepreku dubine do 70 cm.

Rastojanje od tla u delu automobila između dve osovine je čak 241 mm.

Na kraju, Mercedes se pohvalio da je zahvaljujući upotrebi lakih materijala, poput alumunijuma, masa nove G klase manja za oko 170 kg u poređenju sa prethodnikom.

Prodaja nove generacije G klase u Nemačkoj kreće u junu, a početna cena iznosi 107.040 evra.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)