Datum:

14.06.2019. 9:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Francuski ministar finansija i ekonomije Bruno Le Mer izjavio je danas da njegova zemlja ima strategiju za jačanje krhkog saveza između Renoa i Nisana.

“Ono što je u fokusu ove strategije je jačanje saveza između Renoa i Nisana“, rekao je Le Mer za CNBC u Fukuoki, u Japanu, gde je prisustvovao sastanku ministara finansija iz Grupe 20 (G20).

“Potom ćemo videti da li je moguća konsolidacija. Svi smo svesni da postoji potreba za konsolidacijom u automobilskoj industriji i predlog o spajanju Fijata i Renoa bio je vrlo zanimljiv, ali kao drugi korak. Prvi korak mora biti jačanje saveza između Renoa i Nisana”, naveo je Le Mer.

Njegovi komentari dolaze samo nekoliko dana nakon što je Fijat Krajsler povukao 35 milijardi dolara vrednu ponudu za spajanje sa Renoom, navodeći kao razlog “političke uslove u Francuskoj”.

Nekoliko ljudi bliskih pregovorima smatra da je do kraha pregovora o spajanju došlo zbog uplitanja francuske vlade, ali i da je problem bio u “zategnutim” odnosima Renoa sa Nisanom i partnerskim Micubišijem.

Odnosi između Renoa i Nisana su napeti od hapšenja bivšeg direktora te alijanse Karlosa Gosna u novembru prošle godine, koji je optužen za finansijske malverzacije.

Francuska država trenutno ima 15 odsto udela u Renou, ali ministar nije odbacio mogućnost da bi država mogla smanjiti svoj udeo u toj kompaniji.

Foto: AP, Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)