Datum:

02.10.2017. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

SA restilizovanom verzijom jednog od najprodavanijih modela, “Pežo” je ispisao nastavak priče bestselera proizvedenog u 760.000 primeraka od svog lansiranja na tržište. Novi “308” je samo poslednji u nizu aduta brenda u težnji ka proizvodnji vrhunskih automobila. Odlučnog i futurističkog dizajna, novi model je svakako primer stremljenja “Pežoa” ka premijum segmentu.

Kada je u pitanju eksterijer, podignutija maska hladnjaka i repozicioniranje znaka lava na nju, svakako upotpunjuju vizuelni utisak u odnosu na prethodnika. U prednjem delu dizajnerski tim je kreirao i tri nova usisnika za vazduh, dok je u zadnjem delu došlo do redizajniranja svetlosnih grupa.

Enterijer prati aktuelnu gamu koja je pobrala veliki broj simpatija od svog pojavljivanja. Naravno implementirane su i novine, kao što je novi i veći ekran osetljiv na dodir. Na početku prodaje u Srbiji kupcima su na raspolaganju benzinski turbo “Puretech” motori od 1.200 kubika sa 110 i 130 KS, nosioci titule “Engine of the year” treću godinu zaredom u kategoriji od 1.0 do 1.4 kubika. Pored njih u ponudi su i svima dobro poznati HDI motori sa 100 i 120 KS. Za nekoliko meseci u Srbiji očekuje se i potpuni novitet kada su motori u pitanju sjajni 1,5-litarski dizel motor koji nudi 130 KS uz obrtni moment od 300 Nm, a već sada ispunjava “evro 6C” standard o emisiji štetnih gasova koji stupa na snagu u septembru i time je “Pežo” postao jedan od prvih proizvođača koji već sada ispunjava zadate norme. Tehnološka ofanziva se tu ne završava jer za sve ljubitelje automatskih menjača, od kraja godine će u ponudi biti i novi osmostepeni automatski menjač koji će biti uparen sa “Blue Hdi” motorom od 180 KS.

Ekskluzivni uvoznik za Srbiju i Crnu Goru, kompanija “Euroimpeks autogrup”, početkom prodaje novog modela pokrenula je i prodajnu akciju, tokom koje je model 1.2 Puretech sa 110 KS u srednjem paketu opreme “aktive”, dostupan za 160 evra mesečno, uz rok otplate šest godina i sa učešćem 30 odsto.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)