Datum:

25.05.2015. 19:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 2974 pregleda

Prema izveštaju Financial Times-a, Land Rover bi sledeću generaciju Defendera mogao da pravi u fabrici koja se nalazi u Istočnoj Evropi.

Aktuelni model proizvodi se u Solihal fabrici u Ujedinjenom Kraljevstvu, a njegov naslednik će se verovatno sklapati u Mađarskoj ili Poljskoj. U slučaju da to bude Mađarska, fabrika će biti napravljena u blizini Gjora, gde bi Land Rover mogao da ima koristi od dobavljača koji je blizu i kog je tu stacionirao Audi. Na istoj lokaciji proizvodi se TT, sa svojim četvorocilindarskim motorom. Kada je reč o Poljskoj, nema informacija o tome gde bi Land Rover mogao da podigne novu fabriku.

Podsetimo da Land Rover takođe razmatra ideju o ostavljanju aktuelnog Defendera u životu, tako što će premestiti njegovu proizvodnju negde gde bi on mogao da se pravi za neevropska tržišta. Jedna od mogućih solucija jeste Indija, uzevši u obzir Land Rover Jaguarovu ćerka kompaniju Tata Motors. Proizvodnja u Indiji bi značajno smanjila troškove, što je jedna od najvećih prednosti proizvodnje vozila u ovoj zemlji.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)