Datum:

06.08.2011. 17:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 9024 pregleda

Land Rover će na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu predstaviti novi Defender koncept. Ova kompanija, koja je trenutno pod patronatom indijske Tata Grupe, smatra da je ovaj automobil ključan zbog toga što je, zahvaljujući njemu, popularnost ovog brenda značajno skočila od Drugog svetskog rata, uprkos tome što su danas u centru pažnje uglavnom luksuznija vozila.

Aktuelni Defender datira još iz 1983. godine i on je direktan potomak originalnog Land Rovera Serije I iz 1948. godine. Izazov koji se ovoj kompaniji nameće je proširivanje biznis plana, što konkretno podrazumeva novu generaciju Defendera.

Land Rover će se možda odlučiti za razvoj nove platforme sa odvojenom šasijom za naredni Defender, ostavljajući pritom mogućnost razvoja različitih tipova vozila. Moguće je i da će kompanija upotrebiti adaptiranu, usložnjenu i jeftiniju LR3 šasiju.

Novi Defender će možda poslužiti ovoj kompaniji da prodre na tržište premium vozila, uz nadu da će novi dizajn i snaga dozvoliti višu cenu. Dominantno tržište su Sjedinjene Američke Države.

Kako bi se ovaj program isplatio, Land Rover godišnje mora prodati između 60 i 80.000 jedinica. Mnogo se pouzda u prodaju u vojne svrhe: prošle godine je vojska kupila 18.000 Defendera.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)