Datum:

21.02.2017. 10:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

I to se dešava: nisu retke situacije gde veliki proizvođači automobila povlače čitave serije vozila određenog modela zbog ispravke neke fabričke greške, ali je redak slučaj da to rade proizvođači superautomobila.

Lamborgini je, naime, obavestio sve vlasnike “aventadora”, njih oko 5.900, da bi trebalo da posete ovlašćene servise kako bi se otklonila greška na ventilu rezervoara za gorivo, koja bi mogla da dovede do požara! Među opozvanim modelima je i devet retkih “zveri” – četiri kupea “veneno” i pet kabrioleta “veneno roudster”.

Otkriven je problem sa ventilom koji “pod određenim uslovima”, kao što je recimo turiranje, može da popusti i dozvoli kapljicama goriva da se nađu tamo gde ne bi trebalo, kao što je vrela izduvna grana, posle čega može da dođe do katastrofe. Ispravke, tačnije ugradnja pouzdanijih ventila radiće se o trošku proizvođača, koji je na novom “aventadoru S” već u startu elimisao moguće probleme, tako da njihovi vlasnici mogu mirno da se šepure sa svojim superautomobilima i da ih “teraju u crveno”…

vlasnici mogu mirno da se šepure sa svojim superautomobilima i da ih “teraju u crveno”…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)