Datum:

15.09.2017. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kada je reč o hibridima, Lamborghini nije baš prvi koji prati trendove, ali sada je očigledno spreman da prihvati ovu tehnologiju.

Direktor istraživanja i razvoja ovog brenda Mauricio Ređiani je na Salonu automobila u Frankfurtu potvrdio da će naredna generacija njihovih sportskih superautomobila imati plug-in hibridni pogon. 

Po njegovom mišljenju, sada je pravi trenutak za hibridizaciju, ali ne i za elektrifikaciju, pošto ona još uvek nije podesna za njihove automobile.

Ređiani kaže da su maksimalna brzina, forma pogona i težina baterije razlozi zašto će naredna generacija Lambovih superautomobila biti fokusirana na PHEV tehnologiju.

Pre tri godine Lamborghini je predstavio svoj prvi hibridni koncept, Asterion LPI910-4. On je imao 5.2-litarski V10 motor iz Huracana, kao i tri električna. Ukupno je imao 296 KS i služio je pokazivanju toga šta ova kompanija, u tehnološkom smislu, može.

Prvi PHEV superautomobil iz Lamborghinija ipak neće biti zasnovan na Huracanu, već će to biti naslednik Aventadora, za kog se smatra da stiže početkom sledeće decenije, sa atmosferskim V12 motorom i hibridnim pogonom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)