Datum:

10.04.2012. 19:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4905 pregleda

Ljubitelji Lamborghini brenda naviknuti su na stalna iznenađenja koja im ova kompanija na obostrano zadovoljstvo sprema. Jedno sveže iznenađenje je i SUV koncept koje stiže na Salon automobila u Pekingu, a koji će zamenjivati već dotrajalog Gallarda. Pored toga, ova kompanija je odlučila da prisvoji ”Deimos” ime i doda ga listi svojih zaštitnih znakova.

Lambo je nedavno došao do limita kada je reč o upotrebljivosti svih imena koja su uzeli kao svoj zaštitni znak, pa je sasvim prirodno očekivati da će se u budućnosti pojaviti vozilo sa novim imenom, a koje će po svemu sudeći biti ”Deimos”. Ovaj naziv, za razliku od ostalih na koje nas je ova kompanija navikla, nema nikakve veze sa bikovima.

Ovo ime potiče iz grčke mitologije, u kojoj je bog Deimos sin Aresa, boga rata i Afrodite, boginje ljubavi, lepote i plodnosti. Demois je, s druge strane, smatran čistim otelotvorenjem terora. Čini se da je Lamborghini sve uradio kako bi uterao strah u kosti svojoj konkurenciji, a nadamo se da ćemo imati prilike da Deimos, u obliku automobila, vidimo uskoro.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)