Datum:

06.11.2018. 21:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lamborghini Urus je trenutno najbrži fabrički SUV sa konvencionalnim pogonom na svetu. Međutim, koliko je on zapravo zaista brz?

Naime, u idealnim uslovima, ovaj SUV ima gotovo isto ubrzanje na pravoj liniji kao i njegovi “super rođaci”, Huracan i Aventador.

Ekipa Youtube kanala DragTimes je nedavno testirala model Urus u plavoj boji, kako bi saznali odgovor na gore postavljeno pitanje. Rezultati su itekako impresivini.

Naime, bez putnika, odnosno samo sa vozačem u kabini, ovaj super SUV od 0 do 96 km/h ubrzava za samo 2,93 sekunde! Ne samo da je to u rangu sa vremenima modernih super automobila, već je i za pola sekunde brži nego što je Lamborghini objavio u zvaničnim specifikacijama o njemu.

Impresvine brojke se tu ne zaustavljaju. Naime, Urus iz mesta do 160 km/h ubrzava za samo 5,7 sekundi, a od 96 km/h do 209 km/h za svega 8,8 sekundi! Ako u obzir uzmemo činjenicu da je sam automobil težak 2.200 kilograma, moramo priznati da ove brojke deluju nestvarno.

Ispod haube modela Urus nalazi se četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 641 konjsku snagu i 850 Nm obrtnog momenta. Kao i modeli Aventador i Huracan i Urus ima pogon na svim točkovima.

Prema tome, logika nalaže da bi zobg svoje težine Urus trebao biti dosta sporiji od drugih Lamborghini automobila, ali su po svemu sudeći turbo agregat i AWD tu kako bi prkosili logici!

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)