Datum:

09.11.2015. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3062 pregleda

U drugoj polovini ovog meseca počeće Salon automobila u Los Anđelesu, a sada se može čuti, doduše neproverena informacija da će Lamborghini tom prilikom predstaviti Huracan sa pogonom na zadnjoj osovini.

Testni vozač ove kompanije Đorđo Sana ranije je rekao da Huracane neće imati samo jednu, već dve verzije sa zadnjim pogonom, a sada se ispostavlja da bi jedna od njih mogla da bude predstavljena kroz nekoliko nedelja u Gradu anđela. Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija o tome, ali sva je prilika da će zadnji pogon uticati na smanjenje težine, koje kod integralne verzije iznosi 1.422 kg.

Snaga Huracana sa pogonom na zadnjim točkovima takođe bi mogla biti povećana, a kod aktuelne verzije ona iznosi 610 konja i 560 Nm obrtnog momenta, koje obezbeđuje 5.2-litarski V10 atmosferski motor koji ovo vozilo deli sa drugom generacijom Audi R8 modela.

Osim dodatne snage, ova verzija mogla bi da ima i agresivniju karoseriju, kako bi se uklopila u plan Lamborghinija da prodaje ovu varijantu Huracana kao specijalno izdanje, u ograničenim količinama i cenom koja bi označila njegovu ekskluzivnost, kao i unapređenja u odnosu na regularnu verziju. Nedavno predstavljeni Huracan Spyder verovatno će dobiti isti tretman tokom iduće godine, što će dovesti i do povećanja njegove cene.

Što se tiče drugog modela sa zadnjim pogonom koji je Sana spomenuo, moglo bi se raditi o LP 610-2 modelu – dakle, standardnom Huracanu sa zadnjim pogonom. Verovatno bi bilo logičnije da Lamborghini najpre predstavi tu verziju, a zatim snažniju koju smo spominjali. No, sačekaćemo 17. novembar, kada Salon automobila u Los Anđelesu otvara svoja vrata za novinare, kada će biti poznato više informacija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)