Datum:

14.06.2011. 16:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5289 pregleda

Internet je ovih dana preplavljen nezvaničnim informacijama koje govore o tome da Lamborghini trenutno radi na novom SUV modelu LM002 koji će oživeti duh ’80-ih.

Kao što verovatno već znate, ekipa iz Lamba ima opsesivnu ideju da svakom svom vozilu podari upečatljivost, tako da ni ovaj model neće biti izuzetak. Lamborghini je član Volkswagen Grupe, tako da će moći da pozajmljuje ideje od sestrinske kompanije u nameri da razvije novi SUV, piše ”Autoexpress”.

Italijani bi mogli da se oslone na platformu koju razvija Porsche za sledeću generaciju Panamere i Cayenna. Takođe, moguće je da će ista platforma biti u osnovi proizvodne verzije Estoquea za četvoro vrata.

Takav razvojni put mogao bi da obezbedi Lamborghiniju ulazak na novi segment tržišta koji je netaknut od strane Ferrarija, koji je već potvrdio da nema nameru pravljenja SUV-a. ”Ferrari ne može da isprati ovo tržište, zato što ga baš ništa ne povezuje sa SUV-ovima”, kaže izvor blizak kompaniji, a prenosi ”Autoexpress”. ”Lamborghini je u potpunosti kredibilan kao proizvođač SUV-ova, ali ne može to izvesti sam. Porsche je već pokazao da to i te kako ume, pa je njihova saradnja sasvim logična.”

U nameri da predvidimo komercijalnu budućnost ovog modela, možemo pogledati u Porsche-ovo dvorište, gde je Cayenne koji je pomogao kompaniji da izbegne finansijske nevolje. Naravno, ipak je ovde reč o Lamborghiniju, tako da će se čitava stvar odvijati na jednom totalno drugačijem nivou, ali pravac bi trebao da ostane isti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)