Datum:

07.01.2013. 20:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7668 pregleda

Ove godine Lamborghini proslavlja svoju pedesetu godišnjicu povodom koje je italijanska kompanija najavila posebno iznenađenje za svoje kupce. Nakon brojnih pretpostavki i nagađanja, sada je postignut konsenzus da se najverovatnije radi o proizvodnoj verziji Sesto Elemento modela.

Biće napravljeno samo 20 jedinica, a o njihovoj ekskluzivnosti dovoljno govori cena od 1.5 miliona dolara.

Proizvodna verzija će u velikoj meri koristiti plastiku ojačanu karbonskim vlaknima (CFRP), što će ovom automobilu omogućiti odnos težine spram snage 1.75 kg/KS. Motor će pozajmiti od Gallarda, a reč je o V10 jedinici od 570 KS koja će mu obezbediti ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 2.5 sekunde.

Holandski “Autoblog” izveštava da će proizvodnja Sesto Elemento modela biti izvođena u pet različitih fabrika. Svi delovi biće sklapani u novom “Pre-Series” centru, u kom se odvija razvoj prototipa i prave se tajnovite nove lagane šasije za buduće superautomobile.

Kao što se i može očekivati od automobila koji će biti skuplji od Bugatti Veyrona, svaki detalj ovog automobila biće pažljivo ispitan, kako bi se uverili da će biti ništa manje nego savršen. Njegova inovativna karbonska sedišta biće u potpunosti preuzeta iz konceptne verzije koja je predstavljena širom sveta, a kupci će moći da odluče da li im ova opcija odgovara ili ne.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)