Datum:

13.10.2010. 12:21

Autor:

Ivan Minić

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 7915 pregleda

Nakon višenedeljnog izazivanja fotografijama detalja nadolazećeg pariskog koncepta, predstavnici sedme sile konačno su okončali Lamborghinijevu igru skrivanja. Proizvođač s logom razjarenog bika za Pariz nam je pripremio napredni koncept Sesto Elemento.

U bukvalnom prevodu sa italijanskog, Sesto Elemento znači šesti element, što, ukoliko nam srednjoškolsko znanje iz hemije nije zakazalo, u periodnom sistemu elemenata predstavlja element ugljenika.

GT Spirit piše da je Lamborghinijev koncept gotovo u celosti izrađen od ugljeničnih vlakana i da mu je masa zbog toga svedena na, za proizvođača iz Sant’ Agate Bolognese, gotovo neverovatno niskih 999 kilograma. U Lamborghiniju se, čini se, nisu šalili kada su najavljivali “skidanje” kilograma svojim budućim proizvodima.

Automobil pogoni motor V10 nepoznatih osobina, ali se nagađa da bi automobilu trebalo da omogući sprint do stotke za 2,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Šta je od svega ovoga istina, a šta tek novinarsko nagađanje pokazaće zvanični Lamborghinijev izveštaj sa Salona u Parizu.


Izvor: Tportal

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)