Datum:

22.09.2016. 19:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Revolucija hibridnih hiperautomobila već je počela, sa Ferrarijem, Porscheom i McLarenom koji diktiraju trendove u ovom segmentu svojim sumanuto brzim i kompleksnim modelima. Čini se da u ovoj igri nedostaje samo Lamborghini.

Ali, Italijani imaju drugačije planove za budućnost, kako prenosi AutoBild. Oni kažu da ova kompanija u vlasništvu Volkswagena trenutno radi na novom električnom modelu koji će deliti istu J1 modularnu arhitekturu sa Porscheovim najavljenim Mission E modelom, s obzirom da je ova platforma skalabilna i najverovatnije će se naći i u osnovi drugih modela.

Električni hiperautomobil iz Lamborghinija navodno se zove Vitola i ima superbrzi sistem punjenja, razija više snage od Aventador SV verzije i do stotke ubrzava za 2.5 sekunde.

Iako je ova kompanija nekoliko puta naglasila da kompletno električno vozilo nije u njihovim bliskim planovima, Lamborghini bi mogao napraviti model veoma ograničenog volumena, kao što su Veneno ili Cenentario. Ipak, sve ove informacije još uvek su nepotvrđene i zato ih je pametno uzimati sa izvesnom dozom rezerve.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)