Datum:

07.05.2018. 21:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Lamborghini danas proizvodi više automobila nego ikada ranije. Opoziv njenih automobila je prava retkost (posebno od kada je kompanija postala deo Volkswagen grupacije), ali se i to dešava.

Naime, NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration) je najavila opoziv modela Lamborghini Centenario. Ljubitelji automobila proizvođača iz Bolonje će prepoznati ime tog izuzetno retkog super automobila, koji je konstruisan prošle godine, kada bi osnivač kompanije, Ferućio Lamborghini, o kome sve možete pročitati ovde, proslavio svoj stoti rođendan.

Iako je Centenario baziran na modelu Aventador, posedovao je još snažniji agregat od njega. Njegovo srce je V12 agregat radne zapremine 6,5 litara koji je unapređen tako da razvija 759 konjskih snaga. To je više nego što proizvodi i još ređi model te kompanije, Veneno, koji je takođe baziran na modelu Aventador. Zapravo, Centenario proizvodi više snage od bilo kog drugog Aventador modela (mada nas ne bi iznenadilo da ga u tome nadmaši najavljeni model SVJ).

Za Centenario se navodi da od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi i da postiže maskimalnu brzinu od 349 km/h.

Kako bi ispratila veću snagu, kompanija Lamborghini je konstruisala i potpuno jednistvenu karoseriju. Konstruisala je u svega 40 primeraka, 20 kupea i 20 kabriolera. Barem 11 primeraka tog modela je završilo u SAD, odnosno, tačan broj vozila koje se povlače sa tržišta.

Međutim, sa tim automobilima je sve u redu. Greška je u tome što se na njima nalazi pogrešna „nalepnica“, na kojoj je pogrešno navedena težina automobila. Prema tome, rešenja ovog problema će zahtevati jednostavno postavljanje nove „nalepnice“. A to je već u toku.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)