Datum:

13.03.2018. 16:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lamborghini je prošle godine ostvario porast prodaje od 10% u odnosu na 2016. godinu, odnosno, prodato je ukupno 3.815 automobila. Prema tome, godina za nama je bila veoma uspešna za Lambroghini.

Uprkos tome što je za italijanskim proizvođačem super automobila sjajna godina, kao i svi ostali i ova kompanija želi proboj na tržište SUV modela. U tome će joj svakako pomoći novi model Urus, koji je predstavljen krajem prošle godine i koji je, kako tvrde Italijani, pravi hit.

Izvršni direktor kompanije, Stefano Domenikali, naveo je da je prodaja modela Urus nadmašila sva očekivanja. Iako početna cena za ovaj model iznosi oko 160.000 evra, Domenikali je rekao da kupci troše oko 200.000 evra, tako što se odlučuju za opcionalne pakete opreme.

Zahvaljujući novom SUV modelu, Lamborghini očekuje da proda više vozila nego prošle godine. Domenikali je naveo da je cilj njegove kompanije da ove godine proda oko 5.000 vozila. To je 1.185 primeraka više u odnosu na prošlu godinu.

Ono što je interesantno jeste da Urus privlači nove kupce, odnosno, čak 70% kupaca su odabrali SUV model kao kartu za ulazak u egzotični svet Lamborghini-ja. Domenikalija je posebno iznenadio broj ženskih vozača koje su kupile Urus.

Urus se dobro prodaje i u delovima sveta gde su putevi loši, poput Rusije i Inidije, gde je kompanija imala problema sa plasiranjem svojih super automobila.

Za kraj, izvršni direktor kompanije je dodao da će broj proizvedenih modela sa logoom „razjarenog bika“ uvek biti manje od 10.000 jedinica godišnje, ali da će vozila, kao i uvek, biti izrađena po najvećim standardima.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)