Datum:

24.12.2015. 19:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2975 pregleda

Lamborghinijev direktor za istraživanje i razvoj, Mauricio Ređiani, otkrio je nove informacije o Urusu koji stiže 2018. godine.

Kada su u pitanju SUV-ovi, trenutno se na vrhu ovog segmenta nalaze Bentley Bentayga i Porsche Cayenne Turbo S sa ubrzanjem do stotke za 4.1 sekundu. No, oba će za nekoliko godina morati da siđu sa svog trona, kada se Urus uključi u tržišnu utakmicu. Ovo obećanje dao je Ređiani, koji je istakao da Urus neće imati rivale, te da će svojom pojavom zapravo formirati sasvim novi segment na tržištu.

Kako bi se ovaj ambiciozni plan ostvario, Urus će biti lakši od Bentayga i Cayenne modela, ali još uvek nije jasno na koji način će Lamborghini uspeti da smanji njegovu težinu. Postoj mogućnost da će implementirati karbonska vlakna u aluminijumsku arhitekturu pozajmljenu od druge generacije Audija Q7. Iako o njegovoj tačnoj težini još uvek nema nikakvih informacija, ona bi trebalo da bude manja od težine Bentayge koji ima 2.422 kg i Cayennovih 2.235 kg.

Kada je reč o snazi, već je poznato da će Urus imati Audijev twin-turbo 4.0-litarski V8 motor, ali Ređiani je rekao da će ova pogonska jedinica biti podešena specijalno za Urus i da će imati drugačiji izduvni sistem, dostojan jednog Lamborghinija. Nije dao nikakve preciznije informacije, ali jeste nagoveštaj o cifri od preko 600 KS i 900 Nm obrtnog momenta koje ima Bentayga.

Proizvodna verzija Urusa trebalo bi da bude prestavljena u Ženevi 2018. godine, a ona će biti veoma nalik na koncept koji je predstavljen 2012. godine. Stefan Vinkelman, generalni direktor ove kompanije, otkrio je da će proizvodni Urus imati više prostora u kabini od koncepta, što znači da su u planu izvesne izmene njegovog oblika i proporcija.

Urus će biti opremljen isključivo V8 motorima, a Ređiani je nagovestio lansiranje plug-in hibridne verzije sa V6 i električnim motorom, koji bi se nešto kasnije pridružili njihovoj liniji proizvoda.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)