Datum:

04.10.2012. 19:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3461 pregleda

Ljubitelji Lamborghinija za sada mogu da odahnu. Italijanski proizvođač objavio je da nema nameru da razvija hibridni pogon za svoje aktuelne modele.

Lamborghini po svemu sudeći neće krenuti stopama Porschea i Ferrarija koji su već usvojili hibridnu tehnologiju ili rade na njenom razvoju za buduće serijske modele. To je na sajmu automobila u Parizu tokom razgovora sa predstavnicima medija izjavio šef Lamborghinija, Stephan Winkelmann.

“Ne planiramo da primenimo hibridnu tehnologiju ni u Gallardu, niti u Aventadoru”, bio je direktan Winkelmann.

“Kao prvo, hibridni pogon ne bi imao gde da se smesti, zbog nedostatka prostora na ovim automobilima. Kao drugo, povećala bi se masa vozila, što bi dovelo do nepovoljnijeg odnosa snage i težine i uticalo na performanse”, objasnio je Winkelmann.

Umesto uvođenja hibridne tehnologije, Lamborghini namerava da drugim sredstvima utiče na smanjenje potrošnje i štetnih emisija. Tako je na salonu automobila u Parizu predstavljen Aventador sa novom stop/start sistemom i sistemom za deaktivaciju cilindara na V12 agregatu.

U Lamborghiniju kažu da je uz pomoć ova dva sistema prosečna potrošnja goriva niža za 7 %, dok pri brzinama od oko 130 km/h, ušteda goriva iznosi do 20 %.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)