Datum:

20.12.2012. 16:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4332 pregleda

S obzirom da su na tržištu superautomobila prisutni Ferrari 458 Italia i MP4-12C, naslednik Lamborghini Gallarda moraće da bude dostojan protivnik pomenutim automobilima. Ako se može verovati poslednjim vestima u vezi sa naslednikom, onda možemo očekivati da će pomoć u razvoju novog italijanskog superautomobila stići od Porschea i Audija.

Vest prenosi “Inside Line”, gde je potvrđeno da će Gallardo dobiti novo ime, kako je bilo i očekivano, a biće zasnovan na istoj novoj modularnoj platformi koju koriste Lamborghini, Audi i Porsche. Tako će većina zasluga za ovo vozilo pripasti upravo Nemcima.

Lamborghiniju bi u razvoju motora za novog Gallarda mogao pomoći Audi. Kada se tome doda i unutrašnjost, koja će takođe biti pod Audijevim uticajem, onda se može zaključiti da Italijani neće imati velikog uticaja na finalni proizvod. Ovakva postavka stvari možda se neće dopasti izvršnom direktoru Lamborghinija Stefanu Vinkelmanu, koji bi mogao uticati na to da Lamborghini i dalje ostane pod njegovim okriljem, kako bi se zadovoljio ukus onih kupaca koji insistiraju na Lambovom italijanskom pedigreu.

Ipak, činjenica je da će naredna generacija Gallarda imati više zajedničkih karakteristika sa novim Audijem R8 nego aktuelni Gallardo, što ne znači da će to biti loš potez za ovog proizvođača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)