Datum:

26.07.2018. 21:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lamborghini je obeležio 50. rođendan modela Espada i Islero tako što je restauirao dva automobila koji su u vlasništvu muzeja Lamborghini.

Restauraciju je obavilo odeljenje Lamborghini Polo Storico, ali je kompanija iznenađujuće škrta na detaljima. Uprkos maloj količini informacija, znamo da oba modela izgledaju kao da su novi, te da je Islero ofarban u lepu nijansu zelene boje.

Naime, Islero je ne tako poznati model kompanije Lamborghini koji se proizvodio u periodu između 1968. i 1970. godine. Proizvedeno je svega 225 primeraka ovog modela, a većina njih je bilo u uvodnoj verziji koja je bila opremljena četvorolitarskim V12 agregatom koji je bio smešten ispod haube i koji je razvijao 315 konjskih snaga. Uvodna verzija ovog modela je postizala maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Međutim, Lamborghini je prodavao i model Islero S, koji je posedovao isti agregat, s tim što je on bio naštimovan tako da razvija 345 konjskih snaga. Proizvedeno je svega 70 primeraka u ovoj konfiguraciji, a oni su postizali maksimalnu brzinu od 260 km/h.

Sa druge strane je model Espada, automobil za koji svi znaju. Kompanija je proizvela 1.226 jedinica u periodu od deset godina, koliko je i trajala njegova proizvodnja.

Osim toga što je reč o jednom od najpopularnijih, ranih modela kompanije Lamborghini, Espada je bio i prvi automobil te kompanije koji je imao četiri sedišta, kao i prvi model koji se prodavao sa automatskim menjačem.

Uprkos tome što je bio komforan, Espada je posedovao četvorolitarski V12 agregat sa čak šest Weber karburatora. Izlazna snaga je varirala od serije do serije između 320 i 345 “konja”.

Kao deo proslave povodom 50. rođendana, ovi auomobili će biti deo manifestacije tokom koje će oni biti voženi centralnim delom Italije.

Ruta kojom će putovati je dugačka 650 kilometara, a tu se podrazumevaju i zaustavljanja u gradovima kao što su Toskana i Sant Agata Bolonjeze.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)