Datum:

25.07.2018. 21:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lamborghini je prešao u drugu brzinu kada je reč o promotivnoj kampanji za novi Aventador SVJ, te je na internet pustio tizer video snimljen na Nirburgringu, u kojem se navodi da će ovaj automobil imati “najbolji odnos snage i težine”.

Kako navode predstavnici kompanije, Aventador SVJ “je dizajniran tako da ima najbolji odnos težine i snage”, iako još uvek nema zvaničnih brojeva. Nova perjanica kompanije iz Sant Agate će biti lakša i snažnija varijanta modela Aventador SV.

Naime, Aventador SV razvija 739 konjskih snaga i 690 Nm obrntog momenta, te od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Sa druge strane, očekuje se da SVJ model razvija 779 konjskih snaga, te će u kombinaciji sa unapređenom aerodinamikom, sigurno biti za par desetinki brži.

Šire se glasine da je ovaj mode već oborio record na na stazi Nirburgring, što bi značilo da je Aventador SVJ prošao krug na ovoj legendarnoj stazi brže od modela Porsche 911 GT2 RS, kome je za to trebalo 6 minuta, 47 desetinki i 3 stotinke. Upravo je Porsche uzeo krunu od modela Lamborghini Huracan Performante.

Moderna reinkarnacija modela Diablo i Miura Jota, Aventador SVJ će se verovatno prodavati u ograničenoj seriji.

Detalji o tome će biti poznati kada ovaj model bude i zvanično predstavljen, što, s obzirom da je Lamborghini već počeo sa tizer kampanjom, verovatno nije tako daleko.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)