Datum:

06.06.2013. 13:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5279 pregleda

Predstavljen na ovogodišnjem izdanju Salona automobila u Ženevi, LaFerrari je najeksluzivniji moderni superautomobil koji je izašao iz fabrike u Marnanelu. Napravljen u samo 499 jedinica, Ferrarijev prvi hibrid brzinom svetlosti je postao pravi hit među bogatim automobilskim entuzijastima.

Uprkos njegovoj ceni od 1.3 miliona evra, LaFerrari dobrio je preko 1000 narudžbina, što znači da će više od polovine njegovih potencijalnih kupaca morati da se opredeli za neki drugi superautomobil. Ipak, većini ljudi bliži je scenario u kome (možda) nekad vide ovakav automobil na ulici.

Kako bi bilo kada bi postojala verzija LaFerrarija koju svako od nas može da poseduje? To zvuči malo nerealno? Pa, ne baš, ako se u obzir uzme činjenica da će se proizvoditi model ovog italijanskog hiperautomobila u razmeri 1:18. BBR kompanija obećala je pravljenje minijature neposredno nakon što je ovaj automobil premijerno predstavljen, a sada su se pojavile i prve fotografije malog LaFerrarija.

Iako je u pitanju samo prototipska verzija proizvodnog modela koji će uskoro biti lansiran, minijaturni 1:18 Ferrari izgleda baš kao i realni koji ima 900 konja. Nema još uvek nikakvih informacija o tome koliko će koštati, ali se procenjuje da to neće biti više od oko 300 evra. Nije baš jeftin za jedan model automobila, ali je u odnosu na pravi tek sitnica.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)