Datum:

01.09.2012. 17:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 13506 pregleda

Ruska “Lada” sa svojim teškim bremenom simbola komunističkog automobila teško se uklapa u aktuelne trendove automobilske industrije.

Ipak, da sve nije tako crno kada se o čuvenoj “Ladi” radi pokazuju i ove fotografije, na kojima se jasno vidi impresivni koncept automobil sa logom ovog proizvođača.

Radi se o koncept krosoveru pod nazivom “Lada iks-rej”, sa troja vrata i izgledom nekakvog vikinškog broda, sa smrznutim braon eksterijerom i futurističkom unutrašnošću.

Dizajner “Lade iks-rej” je Stiv Matin, koji je ovaj X oblik tela pretplatio i na buduće “Ladine” modele. Na eksterijeru se ipak primećuju određeni elementi, za koje bi se moglo reći da su preuzeti sa nekih drugih modela, poput bočnih strana sa “Pežoa 208” ili zadnjih vertikalnih farova sa “Forda Fokusa”.

Prostor za putnike namenjen je za četiri odrasle osobe. Sedišta su presvučena kožom što uz ambijentalno svetlo daje ugodaj osećaj tokom vožnje. Instrumenti su dobro osmišljeni, sa brzinomerom u sredini table i navigacionim uređajem sa desne strane.

Za sada je “Lada iks-rej” samo koncept i nema konkretnijih tehničkih informacija. Ostaje samo da se vidi da li će “Lada” uspeti ovako dobar dizajn da pretoči u serijski automobil.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)