Datum:

02.11.2016. 13:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Apple Pay je u zapadnim zemljama veoma korišćen servis sa plaćanje raznih potrepština: od hrane, uređaja, odeće i tome slično, ali se na ovom spisku nedavno našlo nešto ipak neobično – automobil. I to ne bilo kakav, već vrlo skup.

Anonimni kupac postao je vlasnik klasika Aston Martina DB5, čija cena je iznosila 825.000 funti, odnosno nešto više od milion dolara ili nešto malo manje od milion evra. Prema britanskoj aukcijskoj kući Coys iz Kensingtona, ova kupovina je najveća koja je ikada obavljena putem Pay aplikacije, ali to nije jedini rekord koji je oboren. Naime, ovo je prva prodaja klasika putem socijalnih medija, korišćenjem Vero platforme.

“Ponosni vlasnik DB5 ga je video na Salonu automobila u Parizu, kada je shvatio da je u pitanju automobil njegovih snova koji nije želeo da izgubi… pa je postao vrlo motivisan da se nađe na samom početku reda potencijalnih kupaca. Nekoliko dana kasnije, kliknuo je na “Buy Now” dugme na Vero mreži kako bi garantovao porudžbinu, ostavljajući dva druga zainteresovana kolekcionara praznih ruku”, kaže CEO COYS’ kompanije Kris Rutledž.

Britanski sportski automobil sa srebrnim premazom napravljen je 1964, a nakon kompletne restauracije čuvan je na suvom mestu 20 godina. Tokom tog vremena uopšte nije korišćen, što i objašnjava zašto je njegova kilometraža manja od 96.500 km.

1964-aston-martin-db5-1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)