Datum:

13.05.2015. 10:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3476 pregleda

“Kijin” novi sportski terenac “sorento” osvojio je maksimalnih pet zvezdica na kreš testovima Američke nacionalne agencija za sigurnost u saboraćaju, koji se smatraju najzahtevnijim.

U najnovijim simulacijama sudara koje izvodi Američka nacionalna agencija za sigurnost u saobraćaju (NHTSA), koje se smatraju najstrožim i najzahtevnijim kreš testovima, “Kijin” novi sportski terenac “sorento” osvojio je maksimalnih pet zvezdica.

Radi se o “Kijinom” najpoznatijem modelu koji su od njegovog “rođenja” 2002. godine prodali u više od dva miliona primeraka.

Za američko tržište ga proizvode u fabrici u saveznoj državi Džordžiji, a za ostala svetska tržišta u korejskom Hvasungu.

Osnov novog “sorenta” je njegova značajno unapređena platforma. Torziona tvrdoća povećana je za 14 odsto u odnosu na prethodnika.

Karoserija se sastoji od 53-odstotnog udela naprednog čelika velike čvrstoće, što je čak 115-odstotno povećanje u odnosu na prethodni model.

Osim toga, novi “sorento” može da se pohvali mnogobrojnim sigurnosnim i ostalim tehničkim pomagalima.

auto-sorento-MALA-(1)

“Sorento” je namenjen onim kupcima koji žive aktivnim životom, jer predstavlja idealno vozilo za avanture i beg s porodicom, i s njim su vozači potpuno samouvereni znajući da je vozilo osvojilo čistu peticu u NHTSA kreš testovima – kaže se u saopštenju južnokorejskog automobilskog giganta “Kije”.

auto-sorento-MALA-(2)

Prve primerke novog “sorenta” u našoj zemlji možemo očekivati ovih dana, kada će biti poznato i više detalja o opremama i cenama.

auto-sorento-MALA-(3)

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)