Datum:

07.02.2019. 21:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Serijska proizvodnja modela automobila “500 L” u kompaniji “FKA Srbija” obustavljena je do 5. februara, a nakon toga počinju pripreme za proizvodnju ovog vozila na elektropogon. Tokom letnjeg godišnjeg odmora, ova fabrika počinje pripreme za proizvodnju potpuno novog modela.

Zoran Marković, predsednik Samostalnog sindikata fabrike, kaže da radnici očekuju da im se ovih dana saopšti kada će početi proizvodnja novog modela.

– Zaposleni su zabrinuti zbog ovih odmora – kaže Marković. – Pred kraj 2018. smo dobili uveravanja da će fabrika uspešno poslovati i u narednih nekoliko godina, ali nam niko od zvaničnika nije potvrdio kada će početi proizvodnja novog modela.

Početkom septembra 2018. započeta je proizvodnja modela “500 L” sa hibridnim motorom. Prve analize pokazuju da je model sa tim pogonom dobro prihvaćen u Španiji i Francuskoj, ali da taj novitet nije znatnije uticao na proizvodnju.

Zvaničnicima fabrike u Kragujevcu, kolege iz Torina početkom prošle godine su signalizirali da će krajem ove godine početi i serijska proizvodnja ovog modela, u čijoj izradi će učestvovati država Srbija, te da će se ponovo u tri smene zahuktati proizvodnja u Kragujevcu.

Potvrda

Specijalizovani portali u Italiji su u drugoj polovini 2018. potvrdili pisanje “Novosti” da će u kragujevačkoj fabrici ove godine početi proizvodnja novog modela. I oni tvrde da će to biti nova verzija automobila “500 L” ili novi “grande punto”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)