Datum:

05.07.2013. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3670 pregleda

Paralelno sa promocijom u Milanu, kompanija “Fijat automobili Srbija” predstavila je u četvrtak još dve verzije modifikovanog automobila “500L” – “living” i “treking”. U prvom slučaju reč je o svojevrsnom karavanu sa sedam sedišta, pogodnom za duža porodična putovanja, a sportska verzija ovog modela ima karakteristike terenskog vozila dobro pokretljivog po blatu i snegu.

– Dosad je proizvedeno i izvezeno oko 80.000 automobila – kaže Antonio Ćezare Ferara, generalni direktor ove srpsko-italijanske fabrike. – Ponosni smo što proizvodimo automobil koji spaja prošlost i sadašnjost, Italiju i Srbiju. Model “living” će se proizvoditi samo u Kragujevcu. Nadamo se da ćemo moći da se pojavimo i na ruskom tržištu, ako dve vlade – srpska i ruska postignu dogovor oko izvoza.

Novi ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Monco, prvi put je u četvrtak posetio neku fabriku u Srbiji iako je iz te zemlje stiglo oko 500 investitora.

– Evropa je preko “Fijata” već sada u Srbiji – kaže ambasador Monco. – Kragujevac i FAS jasno dokazuju zašto mnoge kompanije dolaze i investiraju u Srbiju. Ovde pronalaze nove mogućnosti za prodor u zemlje u razvoju uz profit i u matičnoj državi. Investitori Italiju čine glavnim partnerom i najvećim stranim ulagačem u Srbiju. Sve te kompanije su spremne da se pridruže Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, nakon prošlonedeljne odluke da počnu pregovore o pristupanju.

Prema rečima Džerija Klarka, komercijanog direktora FAS, porudžbine za “living” model počeće da se primaju ovog meseca u Italiji posle čega će moći da se naruči i u ostalim zemljama Evrope.

Šampion

Osnovna verzija modela “500L” već je osvojila 17 odsto tržišta Evrope u svojoj klasi – kaže Klark.

– U maju je, recimo, apsolutni šampion u prodaji na tom tržištu.

Autor: M. Đošović, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)