Datum:

22.02.2017. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Konačno su u javnost dospeli barem neki tehnički podaci vezani za “superautomobil” kojeg Aston Martin izrađuje u saradnji sa “Red Bul” ekipom Formule jedan.

Pre oko godinu dana, Aston Martin je objavio iznenađujuće saopštenje da u saradnji sa “Red Bulom”, tačnije “Tag Hojerom” i genijalnim dizajnerom Adrijenom Njuijem, započinje projekat razvoja superautomobila nazvanog AM-RB 001, ali svi ostali podaci bili su dobro sakriveni.

Danas se zna da će “monokok” od ugljeničnih vlakana izrađivati kanadska kompanija “Multimatik”, kao i da će ultralaku bateriju za hibridni sistem razviti hrvatska radionica “Rimac”, poznata po izuzetnom električnom superautomobilu “koncept jedan”.

Posle nagađanja oko motorizacije, potvrđeno je da će agregat izrađivati legendarna radionica “Kozvort”, kao i da je reč o 6,5-litarskom V12 motoru koji bi trebalo da se “vrti” blizu 10.000 obrtaja u minutu i da razvija oko 900 konjskih snaga. Ukupna snaga hibridnog sistema trebalo bi da bude oko 1.000 KS, a masa automobila ne bi trebalo da pređe 1.000 kilograma…

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)