Datum:

11.12.2017. 16:57

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Opoziv 47 primeraka hiperautomobila Bugatti Chiron potvrđuje da i skupoceni egzotični modeli nisu imuni na fabričke greške.

Pozivi vlasnicima novih automobila na vanredni servis radi otklanjanja određenog nedostatka koji je primećen na pojedinim primercima tog modela čest je slučaj u auto-industriji.

U vestima neretko možemo pročitati da je taj i taj proizvođač “opozvao” stotine hiljada ili čak milione automobila, kako bi se proverio neki sistem ili deo na vozilu za koji se opravdano sumnja da ne funkcioniše kako treba ili da može da se pokvari u daljoj eksploataciji i izazove glavobolje vlasniku, a u težim slučajevima i saobraćajnu nezgodu sa fatalnim posledicama.

Kompanije koje obaveštavaju klijente o “povlačenju” njihovih automobila na vanredni servis čine to iz preventivnih razloga, iako se u praksi najčešće dešava da do kvara uopšte i ne dođe ili da se odgodi tek na jednom ili par vozila među hiljadama “opozvanih”.

Ako ste pomislili da su ovi fabrički nedostaci problem samo kod jeftinijih velikoserijskih modela i u masovnoj proizvodnji, varate se. Ponekad se dogodi da i skupoceni modeli koji koštaju par stotina hiljada ili čak milion evra, a izrađuju se u veoma malim i ograničenim serijama moraju da budu povučeni zbog neke greške.

Takav je slučaj sa opozivom Bugattija Chiron, čija je proizvodnja limitirana na svega 500 primeraka, od čega je samo manji broj do sada izrađen i isporučen kupcima.

Ovaj proizvođač saopštio je da povlači čak 47 automobila zbog moguće greške prilikom zavarivanja naslona sedišta, a američka Agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) potvrdila je da je među njima 12 primeraka prodatih na tržištu SAD.

Bugatti je izjavio da je obavestio svih 47 vlasnika i da će besplatno transportovati njihova vozila u specijalnom zatvorenom kamionu do ovlašćenog servisa te kompanije kako bi se proverila i, po potrebi, zamenila sporna sedišta.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)