Datum:

19.03.2011. 11:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4478 pregleda

Izgradnja leve trake autoputa Horgoš – Novi Sad biće završena 20. jula, a do 10. oktobra mora da bude puštena i deonica koja povezuje Kelebiju i Suboticu.

Finansijski problemi Preduzeća za puteve Beograd, koje u sastavu domaćeg konzorcijuma izvodi radove na severnom kraku Koridora 10, neće ugroziti nove, aneksom ugovorene rokove.

U preduzeću “Koridori Srbije“ kažu da je “u okviru grupe izvođača došlo do promene ovlašćenog lidera, koji će ubuduće koordinirati sve aktivnosti domaćeg konzorcijuma tokom izvođenja radova. Sporazumno, umesto Preduzeća za puteve Beograd lider konzorcijuma su Putevi Užice, kako finansijski problemi pojedinih izvođača ne bi uticali na brzinu i kvalitet izvođenja radova na terenu”.

Inače, prvi ugovoreni rok za završetak severnog kraka Koridora 10 je probijen. Na osnovu izveštaja stručnog nadzora utvrđeno je da su radovi usporeni u odnosu na dinamički plan.

Tome su doprineli tehnički razlozi kao što su izmeštanje međunarodnog dalekovoda, dug period kišnih dana u vreme izvođenja zemljanih radova, specifični geološki sastav tla i visok nivo podzemnih voda, što su dva parametra koja nisu dozvoljavala da se tlo prosuši kako bi se nastavilo sa radovima, zatim prilagođavanje glavnog projekta faznoj izgradnji, usaglašavanja projekata mostova glavnog sa idejnim projektom…

“S obzirom na to da je prvobitni rok istekao, na osnovu izveštaja stručnog nadzora konstatovano je da su se stekli uslovi za produženje ugovorenog roka”, kažu u “Koridorima Srbije“.

Nibens grupa

“U nekim preduzećima, članicama Nibens grupe, isplaćene su zarade, a u nekim isplata kasni samo 20 dana i u toku su pregovori sa sindikatima”, kažu u Nibens grupi u čijem sastavu rade Bačkaput i preduzeća za puteve Beograd, Niš, Vranje, Kragujevac.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)