Datum:

27.01.2015. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3364 pregleda

Naplaćivanje putarine na delu autoputa od graničnog prelaza Horgoš do izlaza ka Segedinu u Mađarskoj neće biti ukinuto ni nakon revizije koja će uslediti krajem meseca, izjavio je generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić.

On je u intervjuu portalu “Vojvodina danas” izrazio nadu da će se na “starom” putu br. 5. prema Segedinu tokom leta otvoriti granični prelaz, nakon kojeg se na tom putu putarina neće naplaćivati.

Vožnja na prvih 900 metara autoputa u Mađarskoj, od graničnog prelaza Horgoš-Reske do prvog izlaza za Segedin, od Nove godine više nije besplatna, već se korišćenje ove deonice naplaćuje županijskom matricom.

Oni koji žele da izbegnu plaćanje ove županijske putarine mogu da prelaze granicu na Bajmoku, Kelebiji, Bačkim Vinogradima i Đali te da koriste regionalne puteve umesto autoputa.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) je pokrenula onlajn peticiju u kojoj se od vlade Mađarske zahteva povlačenje odluke o naplati putarine.

Orbanova vlada će, prema njihovim informacijama, krajem januara ocenjivati efekte uvođenja novog sistema naplate, a DZVM se nada da će peticija imati efekta, tj. da će se ponovo moći besplatno putovati deonicom autoputa između granice i Segedina i obratno.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)