Datum:

02.11.2015. 16:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6764 pregleda

Impreza treće generacije nije baš bila nešto najlepše za videti. Mediji su Sunaru gotovo progonili zbog stvaranja tako svakodnevnog auta umesto nečega što je trebalo da privuče sportski nastrojene vozače. Sada, kada znamo da se Subaru možda sprema da tržištu isporuči još jedan u nizu dinamičnih hečbekova, sve čemu možemo da se nadamo je da ovaj koncept predstavlja buduće serijsko vozilo na veoma… VEOMA veran način.

Generalno, karoserija vozila je vrlo mišićava. Koncept Impreza deluje nisko i široko i, kad bismo se mi pitali, ovi agresivne „crte lica“ koncepta našle bi se i na konačnoj verziji automobila.

Rešetka hladnjaka deluje prilično jednostavno, te ne postoji stvarni razlog zašto bi je menjali. S druge strane, znatno komplikovanije dizajnirana prednja svetla će se možda morati menjati, iz praktičnih razloga. Dizajn točkova će se takođe možda promeniti, a ručke na vratima sigurno, kao i suviše minijaturni bočni retrovizori.

Zadnji deo koncept vozila takođe deluje impresivno. Dizajn obiluje vertikalnim linijama, a zadnja svetla se izvanredno stapaju sa linijom leđa.

Sve u svemu, pred nama su elementi dizajna pozajmljeni od koncepta Impreza WRX i od koncepta Legacy – još više od ovog drugog. Očekivanje da se sve što ovde vidimo materijalizuje u serijskoj verziji smisleno je i realno koliko i Don Kihotov pohod na vetrenjače, međutim, nikome neće škoditi da se nadamo zgodnom i mišićavom hečbeku agresivne pojave, pod slavnim imenog Impreza.

Subaru i inače ima i drugi uspešan model pod imenom Legacy – nasleđe, baština, zaveštanje. Ali nije nam namera igra reči kada kažemo da Subaru zbilja ima zaveštanje da istraje sa modelom Impreza i potrebu da konačnom verzijom proizvoda zadovolji ljubitelje ove marke, kao i potencijalne kupce.

subaru_impreza_concept-6

subaru_impreza_concept-4

subaru_impreza_concept-3

subaru_impreza_concept-2

subaru_impreza_concept-1

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)