Datum:

08.09.2018. 21:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Škoda je danas objavila prve detalje i render fotografije svog novog koncept automobila koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu ove jeseni.

Uz najavljeni Kodiaq RS, koji će takođe biti predstavljen na ovoj manifestaciji, Škoda je pripremila i jedno iznenađenje u vidu sportskog hečbeka.

Koncept će se zvati Vision RS, a njegova funkcija je dvostruka. Naime, on predstavlja uvod u serijski “hot heč” model koji bi trebalo da stigne u prodajne salone za par godina, dok u isto vreme predstavlja dizajnerski pravac svih budućih performantnih modela češkog proizvođača.

Koji će model zapravo zameniti produkcijska verzija ovog koncept automobila još uvek nije zvanično potvrđeno, ali predstavnici Škode su nam dali neke naznake.

Za početak, ovaj model se opisuje kao kompaktni automobil, što znači da su ugroženi modeli zapravo Rapid i Octavia. Takođe, ima formu hečbek modela, što otpisuje model Octavia i ostavlja samo Rapid.

Takođe, dimenzije koncepta su gotovo identične dimenzijama modela Rapid. Ovaj koncept je dugačak 4.356 mm, širok 1.810 mm i visok 1.432 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.650 mm.

Više od toga zaista ne možemo reći. Svakako, ovaj koncept izgleda moderno i agresivno i ima dosta oštrih linija. Predstavnici češkog proizvođača su takođe rekli da je on inspirisan nekim starim modelima te kompanije kao što su 130 RS, 180 RS i 200 RS.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)