Datum:

20.01.2017. 10:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Opelova ofanziva se nastavlja. Posle atraktivne “insignije grand sport”, posle samo nekoliko nedelja svetu su predstavljene prve slike dugo očekivanog “Kroslenda X”, modela sa SUV izgledom i novog člana sve veće “porodice X”.

U Risleshajmu za “kroslend” kažu da je CUV – “crossover utility vehicle”, što znači da nema standardne karakteristike SUV automobila, već donosi izgled robusnog vozila koje je pre svega orijentisano na svakodnevno služenje porodici, uz česte izlete izvan urbanih sredina. 

“Kroslend X” biće predstavljen kao model iz “B” segmenta, dok će kasnije ove godine biti predstavljen nešto veći “grandlend X”, vozilo iz kompaktne klase (“C” segment”), čime će biti kompetiran trio sličnih namena, ali različitih karakteristika – “moka X”, “kroslend X” i “grandlend X”. Na taj način Opel realizuje zadati plan “7 u 17”, što znači da če tokom 2017. godine biti lansirano sedam novih modela, od čega su dva noviteta sa “X” oznakom – u pitanju su automobili sa smelim i dopadljivim dizajnom, karakteristikama SUV modela, ali i atributima koji odlikuju urbane “lajfstajl” automobile.

U poređenju sa “Mokom X”, koji je dostupan sa opcionim pogonom na sva četiri točka za povremene off-road avanture, novi “kroslend X” je namenjen urbanim sredinama. Njegove dimenzije predstavljaju kompromis prilagođen gradskoj vožnji, ali prostranost enterijera je adekvatna i za duga putovanja. Dužinom od 4,21 metar, novi model je 16 centimetara kraći od “astre”, ali je istovremeno i 10 centimetara viši. Takođe, putnici na zadnjoj klupi mogu da pomicanjem zadnje klupe uzduž, po potrebi uvećavaju prostor za noge za 150 milimetara. Na taj način ovaj automobil postaje ili prostraniji na zadnjoj klupi, ili ima veću zapreminu prtljažnika, što značajno doprinosi fleksibilnosti modela. Prtljažni prostor je zapremine 410 litara bez obaranja zadnje klupe, što ga čini najvećim u segmentu.

Opelov novitet donosi i neke inovacije koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, komfornijom i lakšom. Na spisku opreme se nalaze sistemi kao što su “hed-ap” displej, kamera od 180 stepeni za vožnju unazad uz parkin asistenciju, upozorenje na udes, autonomno kočenje u slučaju opasnosti, prepoznavanje saobraćajnih znakova, senzor mrtvog ugla…

Opel Crossland X biće predstavljen u Berlinu, 1. februara.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)