Datum:

22.07.2017. 17:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji počeo je sa radom na naplatnoj stanici “Preševo”, na granici sa Makedonijom, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Ovo je prvi od ukupno pet punktova na kojima će vozači elektroautomobila moći da “dopune” svoje vozilo, a svaki elektropunjač je poslednja generacija uređaja koja ujedno omogućava i besplatnu WiFi internet konekciju .

Već u narednih nekoliko dana očekuje se i instaliranje drugog elektropunjača na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici “Šid”.

Treći uređaj za punjenje elektroautomobila biće instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje, i to na auto-putu u Beogradu, na “Bubanj potoku”, gde će “Putevi Srbije” imati prodajno mesto za tagove – uređaje za elektronsko plaćanje putarine.

U avgustu se očekuje instaliranje još dva punjača na stanicama “Dimitrovgrad”, na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i “Subotica jug”, na ulazu i izlazu iz Mađarske.

Retki vlasnici EV u Srbiji svoja vozila pune na “ličnim punjačima” u svojim garažama, a javna infrastruktura je i dalje na veoma niskom nivou, pa osim retkih kompanijskih punjača, EV vozači imaju na raspolaganju veoma mali broj javnih punionica u gradovima.

Izvor: B92

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)