Datum:

29.08.2018. 9:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj električni automobil i saopštio da tom novom tehnologijom kani konkurirati Tesli Elona Muska.

Kompanija Kalašnjikov, u svetu najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, pokazala je javnosti prototip svog eletričnog automobila CV-1, svetloplave boje i retro dizajna, na sajmu odbrambene industrije pored Moskve.

Auto izgledom podseća na legendarni tip “moskviča” iz 70-ih godina prošlog veka.

U Kalašnjikovu se hvale da su razvili neke visokotehnološke elemente za svoj “električni superauto”, uključujući i “revolucionarni” inverter. Vozilo može proći 350 kilometara s jednim punjenjem.

“Razvijamo vlastiti koncept električnog superautomobila, urađenog na osnovu nekoliko originalnih sistema koje smo sami razvili”, saopštio je Kalašnjikov.

“Ta će nas tehnologija izjednačiti s globalnim proizvođačima električnih automobila poput Tesle i pretvoriti nas u njihove konkurente”, dodaju.

Kalašnjikov već godinama pokušava da proširi svoj brend, pa je tako nedavno na tržište plasirao svoju modnu liniju, kišobrane i mobilne telefone.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)